Shopify Markets: azoknak, akik komolyan gondolják a nemzetközi terjeszkedést

Annyira macerásnak tűnt a külföldi terjeszkedés, hogy eddig inkább meg sem próbálkoztál vele - csak bosszankodtál azon, hogy mennyit adnak el a külföldi vásárlóidnak mások? Lépj magasabb szintre a Shopify Markets segítségével. Végre megjelent a nemzetközi e-commerce közösségben a béta verzió - megnéztük, és összefoglaltuk neked a legfontosabb újdonságokat. Készülj fel egy, az eddiginél sokkal kényelmesebb és kiszámíthatóbb növekedésre!

Hónapok óta ezt várta a nemzetközi ecommerce-közösség- végre megérkezett számos partnerünk irányítópultjára! A Shopify bevezette a Shopify Markets korai hozzáférését, hogy segítse a webshoppereket a nemzetközi piacra való betörésben, és így új közönségek elérésében. A Shopify Markets előtt egy kiválasztott piacon kellett értékesítened, vagy partnerként kellett együttműködnöd egy külföldi kereskedővel vagy aggregátoroldallal, hogy elérhesd a nemzetközi vásárlóidat. Mindez sok időt, energiát és pénzt vitt el, ezért sok kereskedő bele sem vágott - hiába tudta, hogy nemzetközi igény lenne a termékeire. Ebben segít a Shopify Markets: lehetővé teszi, hogy nemzetközi fogyasztóknak értékesíts, és elkerüld a nyelvi fordítással, az importvámokkal, a helyi fizetési módokkal és a valutaváltással kapcsolatos összetett problémákat. Ajándékba kapsz egy külkereskedelmi asszisztenst - aki nem jár ki kávézni, ellenben amellett, hogy tökéletesen végzi a munkáját, még ötletekkel is segíti, hogy még több vásárló nálad költse el a pénzét. 

Álomszerűen hangzik, de beváltja-e az elvárásokat? Nézzük meg a részleteket a Shopify Markets áttekintésében.

Miről olvashatsz?

  • Mi az a Shopify Markets?

  • A Shopify Markets szolgáltatásai

  • Nyelvi fordítás

  • Nemzetközi domainek

  • Fizetési módok

  • Pénznem átváltása

  • Vám- és importadók kiszámítása

  • A Shopify Markets irányítópultja

  • Testreszabható piaci lehetőségek

  • Nemzetközi árképzési konfiguráció

  • Leltár és teljesítés ellenőrzése

  • Intelligens beállítások

  • Nemzetközi értékesítés Shopify segítségével

 

Mi az a Shopify Markets?

A Shopify Markets a világ legnépszerűbb e-kereskedelmi platformjának  jelentős frissítése, amely segíti a határokon átnyúló kereskedést.

2024-re a globális e-kereskedelmi piac értéke 6,38 milliárd dollár lesz:

Hatalmas lehetőség nyílik az e-kereskedelmi kereskedők számára, hogy kihasználják az online értékesítés fellendülését.  Aki nem akar hasítani ebből a tortából, az lassan temetheti is a vállalkozását - mert megteszi helyette a konkurense.

A nemzetközi piacokon történő értékesítés azonban kihívásokat jelent. A valutaátváltás, a nyelvi akadályok, a logisztika és egyéb problémák időigényesek és bonyolultak lehetnek. A Shopify Markets célja, hogy megoldásokat kínáljon a határokon átnyúló értékesítés problémáira.

A Shopify Markets szolgáltatásai

A Shopify Markets számos funkciót kínál, amelyek megkönnyítik a külföldi vásárlóid számára történő értékesítést. A megoldások egy részének kihasználásához nem lesz elég a legkisebb havidíjas csomag - a Markets előnyeit leginkább a haladó webshopperek tudják kihasználni. Bizonyos megoldások azonban mindenki számára nyitottak - olvass tovább, mindenhol feltüntettem ezt a faktort is.

Nyelvi fordítás

 Az új piacokra való betöréshez szinte elengedhetetlen, hogy a tartalmat és a termékadatokat a helyi nyelven kínáljuk.  Egy friss felmérés szerint az emberek 40%-a nem vásárol más nyelvű webáruházból, mint az anyanyelve. Ha eddig nem mertél külföldi piacokra célozni, vagy angol nyelven tetted ezt, mindenképp érdemes számolgatnod egy új, potenciális célpiac-növekedéssel :)

 A Shopify Markets segítségével webshopod akár 20 különböző nyelven lehet elérhető. 

Az indulási időszakban harmadik féltől származó alkalmazásokat használ az áruház szöveges tartalmának lefordításához. A közeljövőben kiadja a natív fordítási támogatást, azaz nem lesz szükséges plusz alkalmazást használnod - tudjuk, minél kevesebb van belőlük, annál jobb :)

A nyelvi fordítás a shop és a fizetési folyamat minden aloldalán működik.

A nyelvi korlát korábban az egyik legjelentősebb akadály volt a nemzetközi értékesítés során. Mi ezt anyanyelvű szövegíróval hidaltuk át - természetesen ahogy eddig, a Marketshez csatlakozó partnereink esetében is minden leírást és microcopyt átnézünk majd, ami nem a mi tollunkból származik :)

A nyelvi fordítás már a legkisebb, Basic Shopify csomagban is elérhető.

Nemzetközi domainek ‍

Ha a webshopodnak nemzetközi domainje van, az javíthatja a keresőoptimalizálási eredményeket és növelheti az organikus elérést. Segítségével javíthatod a hitelességed és ezáltal növelheted a konverziós arányod. És tudjuk, mennyit számít néhány tizednyi növekedés kedvenc mérőszámunkban :)

A Shopify Markets segítségével könnyedén hozhatsz létre régió- vagy országspecifikus domaineket. Ha például piacot szeretnél nyitni Ausztráliában, az üzleted az enshopom.com/en-au domainen is elérhető lesz. Lehetőség van aldomain (például au.enshopom.com) vagy országspecifikus domain (például enshopom.com.au) létrehozására is.

A regionális domain stratégia kiválasztása után a Shopify automatikusan SEO címkéket generál, hogy segítsen megtalálni a webáruházad a helyi keresési eredmények között. És egy kis finomság: ha egy látogató rossz domainre navigál, mert például emailen kapta a shopod URL-jét, a Shopify az IP-címe alapján a helyének megfelelő nyelvű shopfelületedre irányítja őt. (Igen, az ilyen kis finomságok teszik olyan hatékonnyá a Shopify egész rendszerét!)

A nemzetközi domaineket a Basic Shopify csomagban és felette tudod beállítani.

Fizetési módok

A fizetési módok az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott tényező volt a határokon átnyúló értékesítést nyújtó, “hackelt” megoldások esetében. Pedig óriási a szerepük, nézd csak!

Az online vásárlók olyan fizetési módot választanak, amelyek tartózkodási helyüktől függenek - itthon még mindig óriási az utánvét arány, de lássunk ki a buborékunkból:

  • Az Egyesült Államokban az online vásárlók 82%-a a hitel- és betéti kártyát részesíti előnyben fizetési módként.

  • Európában az emberek 80%-a szívesebben használ olyan fizetési processzorokat, mint a PayPal vagy az Alipay.

  • Hollandiában az iDEAL online banki átutalási rendszer messze a legnépszerűbb fizetési mód az online vásárlók körében.

  • …és egy hazai példa: az itthon legnépszerübb fizetési szolgáltató teljesen ismeretlen és hiteltelen nemzetközi piacon (többek között ezért is ajánljuk mindenkinek a Stripe megoldását)

 

A Shopify Markets az adott régióban legnépszerűbb fizetési módokat ajánlja, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek által preferált fizetési móddal fogadhasd a fizetést. Szerintem érted a jelentőségét - senki sem fogja kockáztatni, hogy egy számára ismeretlen rendszer ellopja a kártyaadatait (mi hiába tudjuk, hogy tökéletesen biztonságos). Nos, ezt a fájdalompontot is kihúzhatjuk a listáról!

A lokális fizetési módok funkció a Shopify Paymentset elérő kereskedők számára elérhető. A Shopify Payments egyre több országban elerhető: a listát és a javasolt országokat szívesen elküldjük neked.

Pénznem átváltása

Az átváltási árfolyamok döntő tényezője, hogy egy termékért helyi pénznemben fizethessen a látogatód. A Shopify becslése szerint a helyi pénznemben árazást kínáló üzletek akár 40%-kal is növelhetik a konverziós arányt. Azért ez elég kellemes, ugye? A Shopify Markets több mint 130 pénznemben kínál automatikus valutaátváltást. A webshopod árait a rendszer automatikusan korrigálja és kerekíti a legutóbbi árfolyam alapján:

Kis dolognak tűnhet, de nagyon sokat számít. hogy nem csak a termékoldalak kínálnak lokalizált árat.  A fizetési folyamat, valamint az értesítések és a visszatérítési folyamatok is a helyi pénznemben jelennek meg a látogatódnak. Ez egy zseniális funkció, amely sok nehézséget megszűntet a nemzetközi értékesítésben.  Természetesen a konverziók terén is nagy változást hozhat - hiszen ez a végső célunk :)

(Ez a funkció azokban webshopokban lesz elérhető, ahol a Shopify Payments elérhető - ez attól függ, melyik országban van bejegyezve a vállalkozásod. A Shopify Payments-országlistát szívesen elküldjük neked)

Vám- és importadók kiszámítása

Minden online vásárló pontosan szeretné tudni, hogy egy termék mindennel együtt pontosan mennyibe kerül, mielőtt befejezné a fizetési folyamatot. Az e-kereskedelmi üzletek számára a globális piacokon az egyik legnagyobb kihívás az, hogy ezeket az információkat azelőtt megadják, mielőtt a vásárló a megrendelés leadása-gombra kattintana: hiszen ismerniük kell azokat a vámokat és importadókat, amelyek növelhetik a rendelése összköltségét.

Itt jön az egyik legnagyobb segítség, amit a rendszertől kaphatunk: a Shopify Markets automatikusan összeállítja ezeket az információkat, és beszedi a pénztárnál esedékes vámokat és importadókat. Ügyfeled így láthatják a vásárlásuk teljes költségét, és elkerülhetik a szállítási problémákat vagy a további költségeket a megrendelés átvételekor. Gondoljunk bele, hány kosárelhagyást előzhetünk meg a transzparens kommunikációval!

(ez a funkció az Advanced és a Plus csomagot választó webshopok számára lesz elérhető, Shopify Payments-funkción keresztül - szívesen elküldjük neked, mely országokban elérhető)

A Shopify Markets irányítópultja

A Shopify Markets leegyszerűsíti a határokon átnyúló értékesítést azáltal, hogy egyetlen irányítópulton kezelhetővé teszi az összes fontos beállítást és lehetőséget.

Egy helyről irányíthatod  az összes “shop-mutációd” (ne felejtsük el, hogy itt valójában egyetlen shopmotorról beszélünk).  Intelligens ajánlásokat is tartalmaz, amelyek segítenek vállalkozásod bővítésében és az új piacokon kínált lehetőségek maximális kihasználásában.

Testreszabható piaci lehetőségek

Termékeidtől függően ésszerűbb lehet nagyobb régiókban értékesítened, mint az egyes országokban. Például létrehozhatsz egy régiót az Európai Unió számára ahelyett, hogy külön beállításokat hoznál létre mind a 27 tagállam számára. Ez csak a saját döntéseden - és a célcsoportod igényein - múlik.

 A Shopify Markets rendkívül egyszerűvé teszi a piacok beállítását és a régiók kiválasztását.

Nemzetközi árképzési konfiguráció

A Shopify Markets automatikusan átválthatja az árakat a helyi pénznemre.  De néha előfordulhat, hogy többet kell tenned, mint egyszerűen átváltani az árakat. Például az elsődleges piaci árképzési stratégia eltérhet a másodlagos piaci stratégiától, ha az  elsődleges piacon már kialakult ügyfélkörrel rendelkezel, amely lehetővé teszi az árrések maximalizálását. Ez esetben  a másodlagos piacon érdemes lehet csökkenteni a haszonkulcsot, hogy új vásárlókat szerezz. (Ne felejtsd el, hogy bizonyos törvényeknek meg kell felelned az EU-tagságból adódóan)

A Shopify Markets teljes árszabályozást kínál.  Az egyes piacok árait közvetlenül az irányítópulton módosíthatod. 

(ez a funkció az Advanced és a Plus csomagot választó webshopok számára lesz elérhető)

Több telephely esetén: leltár és teljesítés ellenőrzése

A Shopify Markets automatikusan megmutatja az ügyfeleknek azt a készletet, amelyből rendelhetnek. Ha például van egy partnered raktárja vagy az egyik saját telephelyed Franciaországban van, amely kizárólag az EU-ba szállít, az adott piacon vásárlók csak az adott partnertől elérhető készletet látják. Ez lehetővé teszi, hogy elkerüld azokat a helyzeteket, amikor a rendelés nem teljesíthető.  A Shopify Markets automatikusan beállítja a shop készletét a piacon elérhető termékeknek megfelelően.

(ez a funkció az Advanced és a Plus csomagot választó webshopok számára lesz elérhető)

Intelligens beállítások - irány a mélyvíz!

Ennyi új piacra történő értékesítés eleinte kissé nagy vállalásnak tűnhet. Hogy fogod nyomon követni a legjobb gyakorlatokat és stratégiákat az egyes piacokon? Elbírsz majd ennyi adattal? Nem siklasz el egy fontos kiugrás felett? A Shopify külön funkciócsomagot fejleszt rá, hogy az értékesítés minden pontján a legtöbbet hozd ki a lehetőségekből. A rendszer hatalmas mennyiségű értékesítési adatát használja fel arra, hogy téged segítsen. 

Az intelligens beállítások nyomon követik a webáruházad teljesítményét, és automatikus optimalizálást hajtanak végre, hogy még többet adhass el. Persze ha szeretnéd megtartani a teljes irányítást, kikapcsolhatod az intelligens beállításokat a műszerfalon.

A smart funkció bevezetését a következő hónapokra ígéri a Shopify. Természetesen azonnal jelezzük, ahogy elérhető lesz, és a saját tapasztalatainkat is megosztjuk veletek.

Összefoglaló: nemzetközi értékesítés a Shopify segítségével

Kimondhatjuk: a Shopify magasra tette a lécet - és meg is ugrotta! A már tőlük megszokott minőségben, adatfókuszúan, mégis intuitív, felhasználóbarát módon segít abban, hogy hamarosan a te mobilodra is így érkezzenek az értesítések (és kedvenc hangunk, az eladást jelző pénzcsengés-effekt!):

Nincs szükség többé klónshopokra és lassú, körülményes alkalmazásokra, sem külön adószakértőre vagy fordítóra: csak szólj a webesednek, ha új piacot szeretnél meghódítani.

Például nekünk.

SZÜKSÉGED VAN RÁNK?

SZÍVESEN BESZÉLGETÜNK

Minden piacban van izgalmas pont – találjuk meg őket együtt! 
Egyszeri konzultációra lenne szükséged? Vagy szívesen beszélgetnél velünk arról, miben tudnánk aktívan hozzájárulni e-commerce sikereidhez? Írj bátran üzenetet, szeretünk szakmázni :)

Blog

Info

Privacy policy

Rólunk

© 2023 Pixelize OÜ, 2021